Leefbaarheidsonderzoek 2022 van start!

15 september 2022

Is het fijn wonen in een wijk of dorp? Voelen bewoners zich er veilig en ontmoeten ze makkelijk andere bewoners? Zijn er genoeg sport- en speeltoestellen en is het er schoon?  In september ontvangen veel inwoners van de gemeente Groningen een brief van burgemeester Koen Schuiling met de oproep mee te doen aan het Leefbaarheidsonderzoek 2022. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het maken van nieuwe plannen voor wijken en dorpen.

Dit jaar krijgt een steekproef van zo’n 130.000 inwoners van 18 jaar en ouder de oproep mee te doen in de brievenbus. Inwoners die de brief krijgen kunnen met een persoonlijke inlogcode een vragenlijst invullen op de website buurtvragen.nl. Onderzoek, Informatie en Statistiek Groningen voert dit onderzoek tweejaarlijks uit, en dat al bijna 25 jaar.

Kans op een iPad
Deelnemers aan het onderzoek maken kans op één van de 5 iPads. Bovendien worden er cadeaubonnen van Sport050 voor een keer gratis zwemmen of schaatsen onder de deelnemers verloot.

Basis voor beleid
De gemeente kan met het onderzoek zien hoe het gaat met de leefbaarheid en veiligheid in een wijk of dorp en het welzijn van de inwoners. De uitkomsten gebruikt de gemeente als basis voor het beleid. Een samenvatting van de resultaten kunt u in het voorjaar van 2023 onder andere op deze website vinden.