Leefbaarheidsonderzoek: laatste kans deel te nemen

15 oktober 2020

Misschien heeft u hem al wel voorbij zien komen op de deurmat: een brief van burgemeester Koen Schuiling. Alle volwassen inwoners van de gemeente Groningen kregen namelijk een brief waarin hij Groningers vraagt deel te nemen aan het tweejaarlijkse leefbaarheidsonderzoek van de gemeente.

Deelnemen kan nog tot en met zondag 18 oktober.

Inmiddels hebben al heel veel mensen gereageerd, maar het kan natuurlijk meer! Specifiek moedigen we 18-30 jarigen aan de vragenlijst in te vullen, omdat deze groep iets achter blijft in de respons. Controleer dus nog even goed of u de brief nog heeft! In de brief wordt verwezen naar de speciale website buurtvragen.nl, waarop de vragenlijst met behulp van een persoonlijke inlogcode toegankelijk is. Deze inlogcode vindt u in de brief. Bent u de brief of inlogcode kwijt? Neem dan contact op via buurtvragen@groningen.nl en we kijken wat we nog voor u kunnen doen!

Vragen over de buurt en de inwoners
De vragen gaan over de kwaliteit van de directe woonomgeving, maar ook over persoonlijke omstandigheden van de inwoners, bijvoorbeeld over hun gevoel van veiligheid, gezondheid en sociale welzijn. De antwoorden worden anoniem verwerkt; uitkomsten worden alleen op buurtniveau gebruikt. Het onderzoek levert belangrijke informatie op voor de gemeente Groningen. Zij gebruikt de gegevens als basis voor beleid op alle beleidsterreinen. De gemeente kan hiermee zien hoe het gaat met de leefbaarheid en veiligheid in een buurt en het welzijn van de inwoners. De gegevens uit het onderzoek worden ook gebruikt als informatiebron voor de Basismonitor en de Wijkkompassen

In onderstaand filmpje legt burgemeester Schuiling het belang van het onderzoek nog eens uit.

Gratis sportcheque
Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat zo veel mogelijk inwoners aan dit onderzoek meedoen, maken deelnemers kans op één van de 200 sportcheques van Sport050. Met de cheque kunnen zij een keer gratis zwemmen in de gemeentelijke zwembaden of schaatsen in Kardinge.

Resultaten
De resultaten van het leefbaarheidsonderzoek worden in het voorjaar van 2021 verwacht.