Strong Life Innovation

16 december 2008

De Life Sciences sector in Noord Nederland staat bol van innovatie en marktpotentie. Dit geldt voor het hele spectrum van activiteiten van bedrijven en kennisinstellingen op terreinen van gezonde voeding, geneesmiddelen, diagnostica en medical devices, technologische innovaties in de zorg, duurzaamheid en een schoon milieu. Er wordt op meerdere plaatsen erg goed werk geleverd, maar er is weinig verband en synergie tussen deze activiteiten.
Bedrijven en organisaties op dit terrein hebben daarom het initiatief genomen tot een integraal actieplan voor de simulering van onderzoek en productontwikkeling op het terrein van gezond leven en oud worden, in de vorm van een Noordelijke clusterorganisatie onder de werknaam “Strong Life Innovation” en het motto “Live healthy. Get old.”
Het plan is om een innovatief research netwerk te ontwikkelen dat te boek komt te staan als vooraanstaand in de wereld op het terrein van gezond leven en gezond ouder worden. Want Noord-Nederland heeft alles in zich om op dit terrein toonaangevend in de wereld te worden!