Buurtdata in het Groninger Forum

Installatie Forum

16 november 2020

Leer de gemeente Groningen kennen op een nieuwe manier. Verken de gemeente middels data en weetjes over de gemeente, wijken en buurten.  En ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen de wijken en buurten. Dat kan allemaal met de interactieve installatie ‘STAD’ in het Groninger Forum.

Eind 2019 opende het Groninger Forum na een lange aanloopperiode. Op de vierde verdieping van dit gebouw staat de bijzondere interactieve installatie ‘STAD’. Deze installatie toont de bezoeker op speelse wijze allerlei informatie over de gemeente Groningen en haar geschiedenis. De onderwerpen variëren van mensen tot woningen en van veiligheid tot de uitslagen van de verkiezingen.

Ook is er een interactieve maquette die interessante wetenswaardigheden geeft over de stad als geheel. Via projecties en een maquette van de binnenstad kom je alles te weten over de geschiedenis van Groningen, met bijzondere aandacht voor bijvoorbeeld het Gronings Ontzet en de bevrijding van Groningen.

Maquette stadSamen met de afdeling Geo & Data van de gemeente Groningen levert OIS de gegevens die in de interactieve installatie getoond worden. In de toekomst zal STAD worden uitgebreid met informatie van bijvoorbeeld het Lifelines onderzoek en met data van het Healty Ageing Network Noord Nederland.

De installatie STAD is te vinden in het Forum Groningen op het Expoplein op de vierde verdieping aan de Schoolstraatzijde.