Bekend met de Euroborg (2008)

1 september 2008

De Euroborg is een multi-functioneel complex rond een voetbalstadion waar verschillende bedrijven gehuisvest zijn en waar FC Groningen haar thuiswedstrijden speelt.
De naam Euroborg is een samensmelting van de oude Groningse benaming voor een versterkt huis of kasteel (een ‘borg’), de naam van de bouwer, Bouwborg (nu een onderdeel van Ballast Nedam), en de naam van de wijk waar het complex gevestigd is; het Europapark.

In en om het stadion is dus niet alleen plaats voor voetbal, ook bevinden zich in het complex een bioscoop, een school, een casino, een supermarkt, een sportschool alsmede horecagelegenheden en kantoren. De diensten die de Euroborg aanbiedt, zowel als haar doelgroepen/bezoekers zijn zeer divers, wat betreft leeftijd, tijdstip van bezoek en intentie van bezoek.

De gemeente Groningen wil de Euroborg voor het publiek zo aantrekkelijk mogelijk maken.
Om duidelijkheid te krijgen over de bekendheid van de Euroborg bij de burgers van de stad Groningen is Bureau Onderzoek gevraagd enkele vragen te stellen aan het gemeentelijk stadspanel. Dit stadspanel wordt gevormd door burgers van de stad die hebben aangegeven te willen meewerken aan internetenquetes over onderwerpen die de stad aangaan.