Building Business Reputatie Monitor

16 november 2007

Voor het derde achtereenvolgende jaar geldt de gemeentelijke dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken (RO/EZ) van Groningen als de ontwikkelingsdienst met de beste reputatie in de bouwwereld. Dat blijkt uit de zogeheten Reputatie Monitor van het vakblad Building Business.
Voor de vierde keer heeft Building Business de reputatie laten onderzoeken van toonaangevende organisaties in de bouwwereld. Dit jaar zijn 57 organisaties tegen het licht gehouden. Daaruit kwamen vier ranglijsten: projectontwikkelaars (19), corporaties (16), adviesbureaus (11) en gemeentelijke ontwikkelingsdiensten (11).
Op de hoogste plaats eindigden respectievelijk Volker Wessels, de projectontwikkelaar van de Oostwand Grote Markt in Groningen, Ymere (Amsterdam), Pricewaterhouse Coopers en RO/EZ van de gemeente Groningen.
Telefonisch en via internet gaven 4300 personen uit de bouwwereld antwoorden op vragen over zeven eigenschappen die met ‘reputatie’ te maken hebben: servicegericht, bedrijfsmatig, innovatief, maatschappelijk verantwoord, werkgeverschap, transparant, financiële prestatie.