Detailhandelsmonitor 2007 gemeente Groningen

6 februari 2008

Sinds 1997 monitort de gemeente Groningen de ontwikkeling van de detailhandel in de gemeente. Ook dit jaar zijn de ontwikkelingen in de binnenstad van Groningen weer onderzocht.

De Detailhandelsmonitor 2007 richt zich op de binnenstad van Groningen. Uit de resultaten van het monitoronderzoek valt af te leiden hoe de binnenstad van Groningen functioneert en hoe het functioneren zich ontwikkelt ten opzichte van de voorgaande monitorjaren. Daarnaast is dit monitorjaar specifiek aandacht besteed aan de mening van de consument over koopzondagen en is tevens onderzocht in hoeverre bezoekers aan het UMCG een combinatiebezoek brengen met de binnenstad.

De resultaten van het monitoronderzoek zijn gepresenteerd in drie onderdelen. In het volgende hoofdstuk staan de kenmerken en het gedrag van de bezoekers van de Groninger binnenstad centraal (hoofdstuk 2). De resultaten van de enquete gehouden bij het UMCG zijn in hoofdstuk 3 gepresenteerd. Daarna volgt het economisch functioneren van de Groninger binnenstad (hoofdstuk 4).