Omnibusonderzoek 2002

1 maart 2003

Het Omnibusonderzoek bestaat uit een verzameling van vragen over allerlei verschillende aspecten van de gemeentelijke organisatie. Gemeenschappelijk kenmerk van de vragen is dat gemeentelijke diensten ze aan de inwoners van de gemeente willen stellen. Zo willen de diensten inzicht krijgen in de opvattingen van de Groningers.
De verkregen inzichten dienen als ondergrond bij de voorbereiding, de ondersteuning en de evaluatie van het lokale beleid.

De vragen die worden gebruikt voor monitoring zijn ook in eerdere jaren aan inwoners van Groningen gesteld. Het betreft voor sommige vragen inmiddels al de zesde meting! Hierdoor kunnen ontwikkelingen goed in beeld worden gebracht. Dit is het geval voor het gebruik van het internet, voor vormen van gemeentelijke dienstverlening, voor de lokale politiek en voor het opkomstgedrag bij een referendum.
Over het traditionele thema informatiekanalen van de gemeente is een aantal nieuwe vragen opgenomen. Nieuw zijn ook de vragen naar het imago van de gemeente en naar het opkomstgedrag bij recente verkiezingen.